2019. január 25., péntek

A nagy montázs-verseny

Gyertek, készítsetek montázst valamelyik regényemhez, majd vigyétek haza az egyik könyvemet! 



Az első csók és egyéb démonok megjelenése előtt többször is mutattam részleteket a regényből, és ehhez mindig kapcsoltam egy montázst is. Kicsit rá is kaptam az ilyen képek készítésére, és mivel a nyári borítótervező pályázatot is nagyon élveztem, és sikerként éltem meg, hogy ilyen sokan próbálkoztatok, úgy döntöttem, indítok egy ahhoz hasonló nyereményjátékot, csak most nem borítót, hanem montázsokat lehet tervezni a regényeimhez.

Az első helyezett nyereménye, hogy választhat egyet az eddig megjelent könyveimből (A jövő harcosai, A feledés folyója, A háború lelke, Az első csók és egyéb démonok).

De mi történik, ha a győztesnek már megvan mind a négy regényem? (sokan vagytok ilyenek?) Hát… ez az eshetőség annyira még nincs kidolgozva, de legyen mondjuk az, hogy a győztest meghívom egy kávéra a Starbucks-ba a könyvhéten.

A legjobban sikerült munkákat idézetekhez/regényrészletekhez kapcsolva megosztom majd az oldalamon.



Hogyan készítsetek montázst?

Én ezen az oldalon hoztam össze a sajátjaimat (https://www.befunky.com/create/collage/), de találtok még számtalan más ingyenes montázskészítő oldalt, és persze képszerkesztőkkel is dolgozhattok, ha teljesen egyedi elrendezéseket akartok alkotni.

Mihez kapcsolódjon a montázs?

Bármelyik regényemhez, ebben nincs semmilyen kikötés. Ha van kedvenc részletetek, idézeteteket, készülhet konkrétan ahhoz is, de az is elég, ha csak az adott regény hangulatát idézitek meg a montázsban.

Ha viszont nem annyira ismeritek a regényeimet, de szívesen játszanátok, érdemes beleolvasni az első fejezetekbe (erre van lehetőség a kiadó oldalán), vagy nézzetek szét a moly.hu-n, ahol a lelkes olvasók kigyűjtik a kedvenc részleteiket/idézeteiket, ami biztos segít nektek is elkapni a hangulatot. (linkek lentebb)

Ha szeretnétek látni, én milyen montázsokat készítettem, ezen a linken megnézhetitek őket: https://www.facebook.com/search/str/%23elsocsokmontazs/photos-keyword?epa=SEE_MORE

A játék határideje: 2019. február 15.

A montázsokat üzenetben küldhetitek el nekem az írói oldalamra.

Mennyiségi megkötés nincs, egy pályázó bármennyi montázzsal pályázhat.

A képeket bárhonnan beszerezhetitek, talán annyi, hogy ha konkrét szereplőkhöz kerestek fotókat, nem feltétlenül szeretném, ha ismert emberek, színészek, zenészek stb. képei köszönnének vissza.

A képek bármilyen elrendezésűek lehetnek, méret tekintetében pedig az a fontos, hogy a Facebook oldalamon jól felhasználható legyen, mert a végső cél az, hogy a legjobb montázsok kikerüljenek az oldalamra.




Az első csók és egyéb démonok

Ez a legfrissebb regényem, 15 éven felülieknek szól, főszereplője a 16 éves Eppel Patrik, aki a történet szerint először próbál ismerkedni, és az ő mindennapjait, ügyetlenkedéseit, tépelődéseit figyelhetjük, mindezt a kollégiumban és az iskolában, míg az otthoni életére rátelepszik egy misztikus fenyegetés, ami lassan kiterjed a mindennapjaira is.

A történet misztikumánál inkább hétköznapi mágiára kell gondolni, átkok, rontások, szellemidézések stb.

A történetnek két fontos női szereplője van, mindketten nagyjából egyidősek Patrikkal, az egyikük a hosszú, fekete hajú Emma, a másik a misztikus vonalat képviselő Lili.

Még mindenképp meg kell említeni Titánt, Patrik egykori kutyáját, aki szellemjelenségként tér vissza, és csak Patrik látja. Ő egy labrador-golden retriever keverék, hosszú, fekete szőrrel.

Szóval a történet meghatározó elemei az iskola, a kollégium, az első szerelem és minden ami vele jár, illetve a sötét misztikum.

Azokat a montázsokat, amiket én készítettem, itt nézhetitek meg:

A regény első 23 oldalát itt olvashatjátok el: https://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/lanyok-szellemek-es-egyeb-pokolbeli-furcsasagok-8382?ap_id=bessenyei (a borítón rá kell kattintani az "Olvass bele!" szövegre)


A moly. hu oldalra kitett részleteket, idézeteket itt érhetitek el: https://moly.hu/konyvek/bessenyei-gabor-az-elso-csok-es-egyeb-demonok/idezetek

A regény borítója:



Az Olimposz legyőzése trilógia

Úgy döntöttem, hogy inkább egyben kezelem a három regényt, mert hangulatilag úgyis egy egységet képeznek, de a montázsokat akármelyik kötethez készülhetnek, vagy akár úgy általánosságban a trilógiához.

A történet főszereplői három magyar fiatal, Marcell, Erik és Adria, illetve csatlakozik hozzájuk egy ókori halálistennő, a Kéer is. Az ő külsejüket nem részletezem külön, mert A jövő harcosai beleolvasójában mindegyikük leírása megtalálható, illetve azért a mellékelt képeken is látszik majd.

A főszereplők 14 év körüliek, a mai Magyarországon élnek, mégis belecsöppennek az ókori görög istenek hatalmi harcaiba. Ez egy időutazós történet, amiben van átmenet a múlt és a modern között, gyakran ütköznek is a két világ közötti különbségek, és az is előfordul, hogy a görög istenek tevékenysége időlegesen áttevődik a mi korunkba, vagy a főszereplőket itt éri mitikus támadás. A történet maga egy nyomozós történet, amiben a főhősök a múltban nyomoznak, a görög mítoszokat megélve és felhasználva, és így próbálják lerántani a leplet egy nagy összeesküvésről, megvédve a saját idővonalukat.


A szereplők közül Marcell a spártaikhoz, Adria pedig az amazonokhoz kötődik, és ennek a két népnek a jelképeik, jelenlétük állandó a sorozatban.

A fontosabb istenek, akik felbukkannak a trilógiában: Zeusz, Árész, Athéné, Héphaisztosz, Hermész, Héraklész, Démétér, Apollón, Héra, Héliosz, Tartarosz, Léthé, a Moirák, de közülük is inkább csak az egyikük, Klóthó. A főszereplők állandó ellenfelei a hárpiák is.

A jövő harcosai első 23 oldalát és a fülszövegét itt olvashatjátok el: https://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/bessenyei-gabor-a-jovo-harcosai-7210?ap_id=bessenyei (a borítón rá kell kattintani az "Olvass bele!" szövegre)

A moly. hu oldalra kitett részleteket, idézeteket itt érhetitek el: https://moly.hu/konyvek/bessenyei-gabor-a-jovo-harcosai/idezetek


A regény borítója:




A feledés folyójának és A háború lelkének is megadom az „elérhetőségeit”, de azoknak, akik nem ismerik az első részt, nem igazán ajánlom, hogy jobban utánajárjanak a regényeknek, mert ezek a beleolvasók, idézetek, fülszövegek, keményen ellövik A jövő harcosai eseményeit, A háború lelke esetében pedig A feledés folyója csavarját is.

A feledés folyója első 23 oldalát és a fülszövegét itt olvashatjátok el: https://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/bessenyei-gabor-az-olimposz-legyozese-2-a-feledes-folyoja-7614?ap_id=bessenyei (a borítón rá kell kattintani az "Olvass bele!" szövegre)

A moly. hu oldalra kitett részleteket, idézeteket itt érhetitek el: https://moly.hu/konyvek/bessenyei-gabor-a-feledes-folyoja/idezetek

A regény borítója:




A háború lelke első 23 oldalát és a fülszövegét itt olvashatjátok el: https://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/bessenyei-gabor-az-olimposz-legyozese-3-a-haboru-lelke-7928?ap_id=bessenyei (a borítón rá kell kattintani az "Olvass bele!" szövegre)

A moly. hu oldalra kitett részleteket, idézeteket itt érhetitek el: https://moly.hu/konyvek/bessenyei-gabor-a-haboru-lelke/idezetek
A regény borítója:




A trilógiához készült képeket, grafikákat pedig lentebb megtaláljátok, ezeket kedvetek szerint felhasználhatjátok a montázsokhoz. Ha bármilyen kérésetek, kérdésetek van, vagy szükségetek lenne még valamire, írjatok bátran, akár itt, akár a Facebook bejegyzés alá, akár privát üzenetet az írói Facebook oldalamon.

A jövő harcosai: a Kéer, Erik, Marcell, Adria

Árész társasága (balról jobbra): Kéer, Enüó, Árész, Erisz, Demosz, Phobosz, még egy Kéer










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése