2016. október 28., péntek

Halálistennő a nappalidban


Lassan már egy éve, hogy megjelent Az Olimposz legyőzése sorozat első része, A jövő harcosai. Hamarosan érkezik a folytatás A feledés folyója címmel, most viszont arról számolhatok be (persze ez nem valami hivatalos dolog :)), hogy bővül a sorozat univerzuma, és kicsit elkalandozok egy másik műfaj felé.



Nem akarom sokáig húzni a dolgot, a lényeg, hogy hamarosan képregényes formában is felbukkannak majd a jövő harcosai.

Persze nem arról van szó, hogy teljes füzeteket töltök meg a történetekkel, amiket újságárusnál lehet beszerezni. Nem. Itt, az írói facebook oldalamon felbukkanó, rövid, egy-két soros, néhány kockás, paneles, humoros képregényekről van szó, comic strip, képregénycsík, kinek hogy tetszik. :)

De miért? (és ezt a kérdést mindenki a fluimucilos reklám kisgyerekének idegesítő orrhangján képzelje el)

A jövő harcosai megjelenése után többen is dicsérték a regény humorát, főleg a Kéer, az ókori halálistennő csípős, máskor a modern világra bárgyún rácsodálkozó stílusát kedvelték az olvasók. És akkor azt gondoltam, miért ne? Miért ne adjunk a Kéerből kicsit többet az embereknek? Kicsit többet, kicsit mást.

Aki olvasta A jövő harcosait, tudja, hogy a Kéer többször is átkerül a mi jelenünkbe, és érdeklődik a korszak technikai vívmányai után. Ezekre a helyzetekre épül majd a sorozat, egy, a jövőbe csöppent, ókori halálistennő mindennapjait mutatja be. A rövid történetek nem tartoznak majd Az Olimposz legyőzése sorozat „kánonjához”, inkább alternatív eseményeket mesélnek el, ilyen „mi lenne ha” típusú ötleteket. Hogyan reagálna a Kéer, ha találkozna a Pokémon Go őrülettel? Csinálna-e Facebook profilt? Mit szólna az igazi csatákban edződött halálistennő, ha a korábbi munkáját le kellene cserélnie videojáték öldöklésre? Ő, aki ismeri a valódi Héraklészt, és titokban vágyakozik utána, megnézné-e a Disney Hercules című rajzfilmét? Ilyesmikről szól majd ez a sorozat, amiből egyelőre három rész készült el, a többit pedig majd meglátjuk.


Részlet az egyik képsorból.
És igen, még jó, hogy a Kéer meg akarja nézni a Herculest. :)

Ezeket a humoros, alternatív képregényeket valamelyest szerettem volna elkülöníteni Az Olimposz legyőzése sorozattól. Akartam, hogy mindenki tudja, összetartoznak, de ez mégis más, mint a regény. Ezért a szereplőket kicsit átalakítottuk és rajzfilmesebbre vettük a hatást.


Adria

Erik

Marcell
Ez leginkább a Kéernél érhető tetten, ő változott a legtöbbet. Ezekben a képsorokban olyan igazi, „barátságos szörny a szomszédból” típust testesít meg. :) De ha összevetjük a blog fejlécével, vagy egy korábban készült facebook borítóképemmel, láthatjuk, hogy ő valójában közel sem bájos, inkább rémisztő, ami a regényben gyakran szóba is kerül. Szóval, ha el kellene magyaráznom a regénysorozat és a mini képregények közötti különbséget, biztos, hogy a Kéert kapnám elő. Mint ahogy ezt most meg is tettem. :)

A Kéer rajzfilmesebb verziója
Azért itt látható, hogy a Kéer nem feltétlenül szívderítő látvány

És itt sem a küllemével hódít... :)
A képregényeket természetesen Nagy Gergely (Nergal Art) készíti, A jövő harcosai (és majd A feledés folyója) borítójának alkotója. Nagyon kedvelem Gergely munkáit, és nemcsak azért, mert kiváló fantasy képeket készít, hanem gyakran olyan egyedi, ötlettel teli jeleneteket hoz össze, amiket máshol aligha láthatnánk. Szóval, nézzetek szét a facebook, instagram, vagy a DeviantArt oldalán, és legeltessétek a szemetek.


Fishingtime (Nergal Art)
Egy új kedvencem az instagramról

És akkor egy gondolat erejéig még visszatérnék a mini képregényekhez, és elmondom a legnagyobb felismerésemet, a tapasztalatot, amit az írásuk közben szereztem: Nem könnyű viccesnek lenni. :) Főleg nem, ha tudatosan akarsz az lenni. Kiizzadni magadból valami humorosat, mert elhatároztad, hogy épp humoros képregényt fogsz csinálni.

Hogy az én munkám izzadságszagú lesz?

Remélem, nem. De nem is azt várom, hogy az emberek meglátva a képsorokat röhögőgörcsöt kapnak, inkább hogy a regényt ismerőkkel cinkosan összekacsinthassunk, hogy „hé, te tudod, miről van itt szó”, és egyik-másik történet talán azoknak az arcára is mosolyt csal, akik járatlanok Az Olimposz legyőzése sorozat világában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése