2018. március 13., kedd

#villámvélemény és #instakritika

Egy-két hónapja elkezdtem arra használni az instagramot, hogy bemutassam milyen könyveket olvasok, és véleményezzem azokat. A lista egyelőre nem túl bő, nem fotózok le minden könyvet, de azoknak, akik lemaradtak, vagy épp nincs is instagramjuk, azoknak összegyűjtöttem az eddigi termést.


Ha tetszik, nyugodtan kövessetek instagramon, mert hamarosan még több hasonló tartalom érkezik. :)




Azt le kell szögeznem, hogy én nem kritikákat írok. És hogy ez így is legyen, abban segít az instagram szűkös kerete, ahol senki sem kíváncsi egy féloldalas szövegre, és nekem is pár mondatban kell összefoglalnom a véleményem az adott könyvről. Igen, a véleményem, de még inkább a benyomásaim és az olvasmányélmény milyenségét. Mert itt ezekről van szó.

Rowling, Tiffany, Thorne: Harry Potter és elátkozott gyermek Az első fanfiction, amit valaha olvastam… 😆 Ez a könyv aztán kapott már hideget-meleget, nekem talán a langyosnál állt meg, mert azt a kellemes érzést hozta, hogy visszatérhettem Harry Potter világába, ahol a régi kedves ismerőseimmel találkozhattam. A történet is elment egyszeri kalandnak, még akkor is, ha tele van lyukakkal, eléggé elszállt, és a régi ismerősök leginkább csak nevükben emlékeztetnek egykori önmagukra. Nem bántam meg, hogy elolvastam, de az, hogy Harry Pottert egy rosszul működő apa-fiú kapcsolatban láthattam apaként, elég kényelmetlen élmény volt. #gyorskritika #villamvelemeny #instakritika #bessenyeigabor #booklover #book #bookporn #bookstagram #bookphotography #mutimitolvasol#olvasnijo #harrypotter #jkrowling #harrypotteresazelatkozottgyermek #harrypotterandthecursedchild
Bessenyei Gábor (@bessenyei.gabor) által megosztott bejegyzés,



Ami miatt a kritika mégis képbe kerülhet, az az, hogy amikor ez az egész fényképezősdi megfogalmazódott bennem, és azon gondolkodtam, hogy milyen egyedi hashtaggel láthatnám el, rögtön a villámvélemény jutott eszembe, viszont szerettem volna egy ékezetmentes, mégis egyértelmű hashtaget is, ezért szinonimaként megszületett a #gyorskritika. De ettől ez még nem lesz kritika. :)

Bessenyei Gábor (@bessenyei.gabor) által megosztott bejegyzés,

Nem valószínű, hogy ez bármilyen büszkeségre adna okot, de legalább elmondhatom magamról, hogy két egyedi hashtaget is kitaláltam, mert a #villamvelemeny és a #gyorskritika is saját agyszülemény. :)

Lehet, ki kellene találnom még néhányat, aztán jelentkezni a Guinness-rekordok könyvénél, hogy enyém a legtöbb olyan egyedi hashtag, amit rajtam kívül senki más nem használ. :) Milyen jó kis Facebook bejegyzés születhetne belőle, ha Guinness rekorder lennék…

Bessenyei Gábor (@bessenyei.gabor) által megosztott bejegyzés,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése